90210 i Beverly Hills 90210 - Portal i Forum
 Portal FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Fancluby   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomosci   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odcinek 36 (2x12)

Jak Ci się podobał 36 odcinek (2x12)?
Super!
77%
 77%  [ 68 ]
Dobry
14%
 14%  [ 13 ]
Średni...
3%
 3%  [ 3 ]
Słaby
4%
 4%  [ 4 ]
Głosowań: 88
Wszystkich Głosów: 88

Autor Wiadomość
Kubos 

Zasługi: 983
order4

Otrzymał 290 piw(a)
Wysłany: 2009-11-28, 13:24   Odcinek 36 (2x12)

Navid przekonany jest, że to Jasper zepchnął go ze schodów, zwraca się do Adrianny, w sprawie pomocy w ujawnieniu tej informacji. Annie boryka się z przyjaciółkami, które twierdzą, że Jasper jest dilerem narkotyków, kiedy podejmuje przy nim tą rozmowę, Jasper odgrywa się na niej wyjawiając swoje podejrzenia co do udziału Annie w wypadku. Naomi i Silver decydują się spędzić przerwę świąteczną na wyspie Saint-Barthélemy, jednak najpierw chcą wpaść do klubu na plaży na zabawę. Teddy wyznaje swoje uczucia Silver, co wywołuje zazdrość u Dixona. Natomiast Naomi i Liam próbują sobie przebaczyć, po tym co wydarzyło się z Jen. Debbie chce spędzić trochę czasu z Dixonem.
Postaw piwo autorowi tego posta

fragila 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-12-09, 12:00   

Serce mi aż westchnęło jak zobaczyłam słodkiego całuska Dixonka i Silver:)

Natomiast przyspieszyło jego bicie gdy Liam przysunął swoją twarz do Naomi.

Jasper jest tak niemożliwy do opisania. On kocha Annie naprawdę i serce mi ściska gdy pomyślę, że to on będzie próbował popełnić samobójstwo. Myślę, że zrozumiał swój błąd i kłamstwo. Chcę dać mu szansę, chcę dać szansę jemu w związku z Annie.

Navid boleje to widać, Adriana jest w jego sercu nadal.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
kamila--p
Sweeta 

Zasługi: 177
order2

Otrzymał 275 piw(a)
Wysłany: 2009-12-09, 20:54   

Ja może na razie zwrócę uwagę na coś innego.
Albo mi się wydaje albo Annie podcięła włosy.
Według mnie wygląda teraz masakrycznie. Ta fryzura - w ogóle nie wiadomo do końca co na głowie xD , jakieś pasemka i w ogóle blee.
W 1 sezonie wyglądała o niebo lepiej.
Co do jej postaci jeszcze to według mnie ona teraz zerwie z Jasperem, ale po jego nieudanym samobójstwie wróci do niego, by ten nie wygadał o jej sekrecie i myślę, że Annie będzie się trzymała teraz blisko Jaspera i będzie starała być odizolowana od przyjaciół, by Ci nie zadawali jej pytań typu - dlaczego jeszcze z nim jesteś ? No i żeby nie wydał się jej mały sekrecik xD - wtedy na pewno wszyscy by ją znienawidzili.
Reszta po dokładnym obejrzeniu odcinka.

iss91 

Wysłany: 2009-12-09, 21:03   

dzieki za zepsucie niespodzianki kto bedzie chcial popelnić samobojstwo;/ nie spoilerujcie albo piszcie wczesniej ze spoiler;/
jak dla mnie najlepszy odcinek 2 sezonu

laizly 

Ulubiony bohater: Naomii!
Zasługi: 68
order

Otrzymał 28 piw(a)
Wysłany: 2009-12-11, 19:36   

jakoś tak.
Naomi wyglądała, jakby nadużyła samoopalacza i ten biały cień pod oczami - horror.
ale, wracając do odcinka.
Dj Big DX chyba przesadził z tą ściemą, ale mi tam pasuje bardziej Dix/Silver niż Teddy/Silver, bo Teddy może teraz jest sympatyczniejszy, to jako typowy gracz bardziej wchodzi w serial. jako uczuciowy pan milusiński jest zbyt sztuczny i słodziaśny.
panna Dude bardziej na nerwy nie mogła mi chyba zadziałać, a ta scena z płaczem nad ich wspólnym zdjęciem mnie zabiła.
Ade ładnie się rekompensuje, a Annie przestaje być tak koszmarnie irytująca.
mam nowy ship. mianowicie Naomi + Navid, którzy razem są niewiarygodnie adorable
Liam jest seksi, to wiedziałam zawsze,
ale w tym całym odkrywaniu uczuć i przepraszaniu jako uroczy szczeniaczek
traci cały swój seksapil
ja chcę pana Tajemnicę!
Debbie/Harry to już w ogóle porażka, z tej rodziny to Tabitha była jedyna normalna.
Navid jest wspaniałłłły!
ponadto teksty i zachowania Naomi mnie rozwalają. AnnaLyne ma niesamowity talent komediowy. ;d

ale zagranie ze śniegiem było ładne. (;
tak dla spostrzegawczych.

Ostatnio zmieniony przez Kubos 2010-03-11, 21:27, w całosci zmieniany 1 raz  

LoveYou 

Ulubiony bohater: Silver
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-12-11, 21:51   

Cytat:
ale zagranie ze śniegiem było ładne. (;

Rzeczywiście było piękne, szkoda tylko że na miejscu Teddego nie był Dixon .;f
Odcinek fajny, a co do Naomi to nie wyglądała aż tak źle ;]

Cytat:
Serce mi aż westchnęło jak zobaczyłam słodkiego całuska Dixonka i Silver:)

Nie tylko tobie, szkoda że raczej nie będa razem bo ładna z nich para ...

Co do Annie to wkońcu poznała szokujacą prawde o swoim ukochanym Jasperze (jakoś nie moge ścierpieć tej postaci).

Cytat:
Ade ładnie się rekompensuje

Nom, ale dalej w tej postaci brak życia ;[

Ivi ładnie postąpiła na koniec z tym esem do Naomi, ale wsumie jakoś wolałam bardziej Liama i Ivi .;]

Amelia 

Ulubiony bohater: Brandon
Zasługi: 53
order

Otrzymał 160 piw(a)
Wysłany: 2009-12-11, 23:17   

Dixon, Dixon..Dlaczego Ty to robisz? Byłeś ok, stałeś się dupkiem, wuchodziłeś na prostą a tu taki numer. Wkurza mnie..
Liam i Naomi..Łał. Nigdy bym nie powiedziałą (oglądając pierwszy sezon), że jemu moze na niej zależeć. Ive śmieszna, w sumie to jej mogłoby dotyczyć to samobójstwo, wtedy Liam i Naomi by się tak szybko nie zeszli. Jakoś nie wyobrażam sobie tej dwójki razem.
Navid i Ade. Ładna z nich para, ale przyjaciół.
Annie, Annie..fajnie, że uwierzyła tej bandzie judaszy:P Moja fascynacja postacia Jaspera jakoś tak zniknęła..Dupek jest i tyle :P Annie chyba teraz najbardziej potrzebuje przy sobie kogoś takiego jak Navid :P

A tak btw, czy Annie ścięła włosy?

laizly 

Ulubiony bohater: Naomii!
Zasługi: 68
order

Otrzymał 28 piw(a)
Wysłany: 2009-12-11, 23:51   

tak, i trochę jej lepiej, ale i tak wygląda jak samotna gimnazjalistka. ^^'
a co do śniegu: chodziło mi o nawiązanie do ostatniego pocałunku Naomi/Liam! ;d

LoveYou 

Ulubiony bohater: Silver
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-12-12, 09:21   

A no pamiętam wdedy też spadł śnieg ;>

Mi by sie podobała scena z Silver gdy by zamias Teddego był Dixon ;]

Kubos 

Zasługi: 983
order4

Otrzymał 290 piw(a)
Wysłany: 2009-12-12, 23:09   

Komentarz: Magia zimy. Idealny odcinek dla tych, których najbardziej interesują w 90210 wątki miłosne, bowiem co chwilę jedni się całowali na zgodę, drudzy płakali z powodu zdrady. Historia lubi się powtarzać, najwięcej dzieje się na balach.

Na początek numer jeden na czarnej liście - Silver. Niezdecydowana, nieprzewidywalna i niestała w uczuciach. Co nią kierowało? Kto wie. Mi trudno było pojąć jej postępowanie, Teddy'iemu pewnie także.
Co prawda trzeba przyznać, że sposób jaki wybrał na zaproszenie jej na bal, był głupi i przebajerowany, jednak jej decyzja była jeszcze głupsza. Czym on zawinił? Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem tej sytuacji jest chęć ponownego połączenia Silver z Dixonem.
Tutaj warto zauważyć stosunki wobec siebie Dixona i Teddy'iego na balu - oboje pragną tej samej dziewczyny, nie ukazują jednak zazdrości przy sobie.

Kolejne trio jest dużo ciekawsze. Liam, Ivy i Naomi. Niby przyjacielskie stosunki Liama i Ivy szybko przeradzają się w miłość, bądź przynajmniej zauroczenie. Szczególnie widać to u Ivy, bowiem Liam jest osobą skrytą, ale i rozdartą z powodu wciąż tlącego się uczucia do Naomi. Gdzie ta Naomi z początku serialu? Gwiazda szkoły z każdej strony otoczona przyjaciółkami? Teraz jest samotna, ma tylko wsparcie u Silver, nawet Annie ją odrzuca. Jednak Liam może dać jej przepustkę do normalności, wciąż go pragnie... a on jej. I się stało.
A Ivy? Jej najbardziej było mi żal, nie chce być ciągle traktowana jak kumpelka, kiedy jest sama pokazuje swoje prawdziwe "ja". Jest taka jak każda dziewczyna, rzucona dla innej, cierpi.

Jasper z odcinka na odcinek traci swój urok, teraz nie jest nawet tajemniczym szaleńcem, ani dilerem, jest nikim. Szantażysta, który nie wiadomo co chce od życia.
A Annie... wiadomo było, że nie pozostanie obojętna na ostrzeżenia przyjaciół. Pytanie tylko, po kogo stronie teraz stanie - znajomych, którzy chcą dla niej dobrze czy Jaspera, który jest skłonny wyjawić jej największą tajemnicę?

Warto zwrócić także uwagę na powracającą Adriannę, tą którą rzadko widujemy, wreszcie zdecydowaną i pewną siebie. Traci zaś Navid, któremu nie służy śledzenie i ciągłe nawijanie o jednym.
Niewątpliwie odcinek miał swój urok, co wrażliwszym łezka w oku się zakręciła, było pięknie, był super klimat, czegóż więcej chcieć? Może nowych wątków...?

Kluczowe wątki/czego się dowiadujemy?
- Dochodzi do pocałunku pomiędzy Liamem i Naomi.
- Silver odrzuca Teddy'iego, całuje się z Dixonem.
- Dixon oznajmia, że chce spotkać się z biologiczną matką.
- Jasper wie o tajemnicy Annie.

Dialog odcinka:
- Ryan: OK, ludzie, ludzie, każdy, kto już ma bilet, idzie na lewo, a jeśli chcecie je kupić, to idziecie w prawo. Moje prawo, wasze lewo. Chyba, że, idziecie tyłem do przodu. Ale, uh, proszę, nie chodźcie tyłem do przodu, bo to byłoby głupie.

Scena odcinka: Liam i Ivy wychodzą z kabiny robiącej zdjęcia, Liam zauważa Naomi. Zwolnienie kamery, Liam i Naomi wpatrują się w siebie. Zaczyna padać śnieg. Śnieg jest chyba dobrym zwiastunem dla tej pary.

Bohater odcinka: Naomi. Wyjątkowo nikogo nie skrzywdziła, jakaś taka dobra dla Annie, a i żal jej trochę. Niestety makijaż Annalynne okropny ;)

Antybohater odcinka: Silver. Jak już pisałem, dziwnie postępuje. Zmienia się ta Silver...

Ostatnio zmieniony przez Kubos 2010-03-11, 21:28, w całosci zmieniany 1 raz  

Sweeta 

order2

Otrzymał 275 piw(a)
Wysłany: 2009-12-13, 00:34   

Uważam, że odcinek był super. Jak za dawnych czasów (1 sezon) - wszystko prawie się rozwiązało, każdy prawie wynormalniał.

Dixon zachował się jak dupek nie mówiąc Silver, że ta blondynka była siostrą Teddy'ego.
Ja to rozumiem tak:
Teddy czuje coś do Silver, natomiast S go nie chce, bo myśli, że dalej jest typem podrywacza i między innymi boi się, że sprawa potoczy się tak jak pomiędzy nią, Ethanem i Dixonem, kiedy Naomi pomaga Silver, ta dostrzega że jednak coś zaiskrzyło między nią, a panem podrywaczem. Potem zazdrosny Dixon, który wreszcie oprzytomniał pocałował Silver i jednocześnie okłamał. Silver odwzajemniła to, bo jakby nie było łączyło ich coś wielkiego i w końcu znają się już bardzo długo i nie wierzę, że Silver przeszła miłość do Dixona, jak widać jemu też nie do końca. Ah zakręcone to :oO:
Więc wychodzi na to, że do jednego coś czuje i do drugiego. Tylko, eh jakby to najszybciej ująć nie potrafi wybrać, bo tak jak pisałam Dixonowi nie odmawia, bo powiedzmy że wie na czym sprawa stoi, a Teddy'ego się 'boi', bo to coś nowego i boi się 3, że ona będzie z nim i T znajdzie sobie inną albo dojdzie do pocałunku między nim a inną laską (tak jak Ethan i Silver).

Fajnie, że wszyscy powiedzieli Annie kim jest ten żalowaty Jasper. Co według mnie zrobi potem opisałam wyżej :) , więc dublować nie będę.
Adrianna, bohaterką odcinka. Co do Naomi to cieszę się, że jest z Liamem, pasują do siebie. Debbie też pokazała się z fajnej strony w tym odcinku. Szkoda mi Ivy, zaczęła zakochiwać się w Liamie, a tutaj pach, ale super postąpiła pisząc smsa do Naomi, tak inaczej, bo wiadomo, że jakaś przypadkowa dziewczyna by tak nie postąpiła tylko próbowałaby odbić kolesia na którym jej zależy i mierzyła rywalkę już z kilometra xD

Ten serial widzę, że opiera się bardzo na jednym, że tak to ujmę wątku. Ciągle dwie osoby walczą o jedną, może nie ma pokazanych wątków między rywalami/rywalkami, ale w rzeczywistości wojna jest :P -> Przykłady:
Teddy kontra Dixon = Silver
Annie kontra Rhonda = Ethan
Dwaj współlokatorzy = Naomi (też zaliczymy)
Silver konta Sasha = Dixon - (Ciągle S wtedy kochała Dixona)
Ivy kontra Naomi = Liam (Obydwie w nim zakochane, wyzywanie siebie)
Mark kontra Jasper = Annie
I potem będzie - SPOILER, uwaga xD Naomi kontra Adrianna = Navid
Bo w końcu Ade była z Navidem i jak zobaczy, że coś iskrzy między nimi pewnie się załamie, yy ale czy to znaczy, że bd. koniec związku Liam i Naomi ?! Eh zobaczymy <-- KONIEC SPOILERA

Widzę, że jeszcze o Teddy'iego nikt nie walczył i Adriannę, więc czekam xD

Ostatnio zmieniony przez Kubos 2010-03-11, 21:28, w całosci zmieniany 1 raz  

Sweeta 

order2

Otrzymał 275 piw(a)
Wysłany: 2009-12-13, 11:57   

laizly napisał/a:
ponadto teksty i zachowania Naomi mnie rozwalają. AnnaLyne ma niesamowity talent komediowy. ;d

Nie mogłam z tego jak powiedziała do Navida, że chce mieć własny dział 'Clarck After Dark' :lol:

ringleader

Wysłany: 2009-12-13, 12:34   

Naomi mnie rozwaliła jak powiedziała że obudowa teleonu jej nie pasuje do sukienki i jak później nie mogła znaleźć białej :haha:

Fenty_Fun

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2009-12-14, 14:22   

Sweeta napisał/a:
SPOILER, uwaga xD Naomi kontra Adrianna = Navid
Bo w końcu Ade była z Navidem i jak zobaczy, że coś iskrzy między nimi pewnie się załamie, yy ale czy to znaczy, że bd. koniec związku Liam i Naomi ?! Eh zobaczymy <-- KONIEC SPOILERA

ej bez jaj? beda razem? nie pasuja do siebie! Czy w tym serialu kazdy z kazdym musi sie przespac? Niedlugo Annie i Dixon beda razem, bo przeciez wiezy krwi ich nie lacza ;/

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
qb3k
Tilda

Wysłany: 2009-12-14, 19:33   

co?! nie wierze, że Navid bedzie z Naomi! :thumb-down: już bardziej z Annie do siebie pasują :(

Odpowiedz do tematu